Povabili smo naše upokojene obrtnike

Zaključuje se še eno poslovno leto in kot je tradicija, smo na OOZ Metlika pripravili že 42. tradicionalno PREDNOVOLETNO SREČENJE UPOKOJENIH ČLANOVV četrtek, 14. decembra 2023, so se zbrali v Gostišču »Veselič« v Podzemlju (Belokranjska hiša d.o.o.).

Prvo takšno srečanje je leta 1980 organiziralo takratno Obrtno združenje in nato so se naši upokojenci dobivali redno vsako leto. Prekinitev je bila samo v letih 2020 in 2021, ko tovrstna druženja niso bila primerna zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja virusa Covid-19.

Zbrane je najprej nagovoril predsednik zbornice Miran Križan in jim predstavil dogodke in novosti na zbornici v tekočem letu.

Letos sta se na novo upokojili Biserka Magovac Čokeša, ki je opravljala kovinsko dejavnost in frizerka Milka Barbič. Slednja je bila obrtnica kar 50 let in je do sedaj tudi edina, ki je prejela priznanje naše zbornice za 50 let opravljanja dejavnosti.

V minulem letu so odšli štirje upokojeni obrtniki: Jože Malešič, Ilija Rajaković, Drago Ratajc in Julij Brinc st..

Zbrane je nagovoril tudi upokojeni obrtnik Anton Pezdirc, ki je od leta 2022 tudi član občinskega sveta Občine Metlika in občinskega Odbora za gospodarstvo, finance in premoženje.

Ob koncu smo nazdravili, si zaželi vse dobro v novem letu in nadaljevali prijetno druženje. Vsem prisotnim upokojencem pa smo, kot vsako leto, podarili tudi zbornični poslovni koledar.

Prejšnji prispevek
OBRTNA POT – učence so navdušili tudi gostinski poklici
Naslednji prispevek
Vabilo na usposabljanje voznikov za leto 2024

ARHIV NOVIC

IZBERI LETO / MESEC

KONTAKT

OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA
ZBORNICA METLIKA

Partizanski trg 5
8330 Metlika

040 672 160

+386 7 305 81 42