Predsednik OZS je bil na obisku v Metliki

V okviru regijskih obiskov članov sta predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Blaž Cvar in direktor Danijel Lamperger v ponedeljek, 24. aprila 2023, obiskala metliški podjetji ALU-K Kovinoplastika d.o.o. in Prelet d.o.o.

Dejavnost družinskega podjetja ALU-K Kovinoplastika d.o.o. je predstavil Jože Kapušin, ki ga uspešno vodi že več kot 30 let ob podpori in pomoči svoje družine. V podjetju izdelujejo aluminijasto in PVC stavbno pohištvo, pri čemer se najraje lotevajo zahtevnejših izzivov. Ob tem ni pozabil pohvaliti tudi strokovnih in zanesljivih zaposlenih sodelavcev, ki so v podjetju že vrsto let.

Družinski posel dopolnjujejo z gostinsko dejavnostjo. V domači poslovni stavbi namreč deluje še bar Liber z bogato vinsko ponudbo, ki je bil odprt prav na dan obiska, na jurjevo, pred 14 leti.

V pogovoru s predsednikom Cvarom so se med drugim dotaknili cen energentov, obremenitve plač in strokovnega izobraževanja.

Blaž Cvar je v Metliki obiskal tudi podjetnika Mira Matekoviča, ki vodi podjetje Prelet d.o.o.. V njem s sodelavci oblikuje in izdeluje osebno varovalno opremo in zaščitna oblačila. Med drugim imajo v ponudbi 350 tipov zaščitnih rokavic iz sodobnih materialov za različne namene in panoge. Sodelovanje s poslovnimi partnerji so v podjetju v minulih letih že dodobra avtomatizirali, v prihodnje pa si želijo v vseh segmentih digitalizirati tudi proizvodnjo.

Predsednik OZS se je direktorju Matekoviču zahvalil za zaupanje in dolgoletno članstvo v zbornici ter mu zagotovil pomoč in podporo tudi v prihodnje.

Prejšnji prispevek
Odlično predavanje o fleksibilnih oblikah zaposlovanja
Naslednji prispevek
Skupinsko usposabljanje iz VPD in VPP na zbornici

ARHIV NOVIC

IZBERI LETO / MESEC

KONTAKT

OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA
ZBORNICA METLIKA

Partizanski trg 5
8330 Metlika

040 672 160

+386 7 305 81 42