Sekcija za gostinstvo in turizem pri OOZ Metlika vabi na redno letno HACCP izobraževanje, ki bo
v torek, 22. junija 2021: 1. skupina ob 12. uri, 2. skupina ob 14. uri
Kraj: predavalnica v Obrtnem domu v Metliki, Partizanski trg 5.
Izvajalka: Janja Bajt Smrekar s.p., univ. dipl. ing. živ. teh.
VSEBINA:
- Obnovitev znanj s področja higiene živil in HACCP
- Novost na področju zakonodaje Uredbo Komisije (EU) 2021/382 z dne 3. marca 2021 o spremembi prilog k Uredbi Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil v zvezi z upravljanjem na področju živilskih alergenov, prerazporejanjem hrane in kulturo varnosti hrane:
- kako ravnati z opremo, prevoznimi sredstvi/posodami, kadar pobirate, prevažate ali skladiščite živila, ki vsebujejo alergene ter v katerih prostorih ter delovnih procesih velja določena omejitev;
- kakšne so nove določbe glede donacij hrane (živil ali pripravljenih obrokov) za prehrano ljudi;
- kako v vašem prehranskem obratu vzpostaviti in vzdrževati ustrezno kulturo varnosti hrane;
- sledljivost v živilskem obratu
- SARS-CoV-2 v živilski dejavnosti
- Odgovori na vprašanja udeležencev.
Udeleženci bodo prejeli POTRDILO o opravljenem izobraževanju.
Kotizacija:
- za člane OOZ Metlika s plačano članarino (za eno osebo) bo strošek izobraževanja v celoti krila zbornica
- zaposleni pri članih OOZ Metlika: 10,00 EUR za osebo
- ostali udeleženci: 50,00 EUR za osebo
Kotizacijo boste poravnali na podlagi izstavljenega računa OOZ Metlika.
PRIJAVE: do petka, 18. 6. 2021, na OOZ Metlika, tel. 07 30 58 142, gsm 040 672 160, e-naslov: jozica.bajuk@ozs.si
Prosimo, da upoštevate higienska priporočila NIJZ : obvezna je pravilno nameščena zaščitna maska, OBVEZNO IMEJTE SVOJ SVINČNIK, vstop je dovoljen le zdravim osebam, ob vstopu in izhodu si obvezno razkužite roke, upoštevajte medsebojno razdaljo vsaj 1,5 m.