Izlet na MALTO – vabilo članom

Na željo večine udeležencev lanskega potovanja smo za letošnjo jesen pripravili izlet z letalom.  Člane zbornice, njihove ožje družinske člane in upokojene obrtnike vabimo na 4-dnevni letalski izlet po programu

 MALTA – PO SLEDEH VITEZOV – 4 dni         

 ODHOD:  torek, 10. oktober 2023 ob 8. uri iz Metlike

POVRATEK:  petek, 13. oktober 2023 popoldne

Čas potovanja: 4 dni (3 nočitve)

Organizator:  Relax turizem d.d. PE Novo mesto

Malta je zagotovo otok sonca. Otočje, ki se nahaja skoraj v središču Sredozemlja, privablja turiste s svojo 7000 letno zgodovino. Malta je uvrščena na UNESCOV seznam svetovne dediščine. Skozi zgodovino je bila, zaradi mnogih morskih poti, zanimiva za pomorščake, vojake, križarje, ki so za seboj pustili edinstvene prazgodovinske templje, veličastne podzemne komplekse dvoran in grobišč, rimske katakombe, srednjeveška mesta in izredno arhitekturno ter kulturno dediščino. Malta je neizogibna destinacija za vsakogar. Tako majhna, pa premore 365 cerkva. 

PROGRAM POTOVANJA:

 1. dan: METLIKA – ZAGREB – MALTA – VALLETA, 10. 10. 2023, torek

Zbor potnikov na letališču Zagreb ob 9.30 (dve uri pred poletom).

Predvidevamo organiziran avtobusni prevoz do letališča Zagreb z odhodom ob 7.30 iz Črnomlja, ob 8. uri iz AP Metlika. Cena prevoza bo odvisna od števila prijav, zato ni zajeta v ceni aranžmaja.

Polet proti Malti. Po opravljeni letalski kontroli vožnja do prestolnice Malte, znamenite in očarljive Vallete. Sprehodili se bomo skozi mestna vrata, po pisanih ozkih uličicah do katedrale St. John, ki velja za eno najbolj razkošnih cerkva v Evropi. Odkrivanje mesta bomo nadaljevali  do vrtov Barracca, od koder se odpira čudovita panorama na največje naravno pristanišče na svetu. Prosto za samostojne oglede, nakupe.

Transfer do hotela 4*, namestitev, večerja in nočitev.

 1. dan: MARSAXLOKK – BLUE GROTTO – TEMPLJI HAGAR QUIM, 11. 10. 2023, sreda

Po zajtrku se odpravimo na južni del otoka Malta. Prvi postanek bomo imeli v simpatični ribiški vasici Marsaxlokk. Sprehod po promenadi, obisk tržnice, občudovali bomo tradicionalne malteške čolne »LUZU«. Nekaj prostega časa bomo imeli za kosilo, pijačo v eni od lokalnih restavracij. Po bomo nadaljevali do znamenite modre jame – Blue Grotto s kristalno čistim sinjim morjem. Tu se bomo odpravili raziskovati z ladjico (seveda, če bodo dobre vremenske razmere). Sledi ogled megalitskega templja Hagar Quima – prve naselbine na Malti, ki je starejši od piramid v Egiptu.

Po lepo preživetem dnevu nas pot odpelje samo še v hotel, večerja, prosto, nočitev.

 1. dan: MOSTA – MDINA – RABAT – KLIFI DINGLI, 12. 10. 2023, četrtek

Po zajtrku v hotelu transfer proti mestecu Mosta, ki slovi po znameniti Rotundi, eni največjih kupolastih cerkva na svetu, ki je zgolj po čudežu ostala v prvotnem stanju tudi med drugo svetovno vojno. Mesto se nahaja v osrčju Malte in je znano kot eno izmed prometno najbolj pretočnih mest na Malti. Sledi obisk Mdine, stare prestolnice Malte, ki se je drži tudi sloves “tiho mesto”. Sprehod po pisanih ulicah med srednjeveškimi palačami, kjer še danes živijo plemiške družine, vse do trdnjave nad mestom, kjer bo čas za fotografiranje nepozabne panorame. Sledi ogled mesta Rabat, ki je bilo v preteklosti predmestje Mdine in se ponaša s pomembnimi krščanskimi spomeniki kot so katakombe Sv. Pavla, baročna cerkev, muzej, jame. Nadaljevanje poti do vasice Dingli, ki se nahaja na planoti, ki je 25m dvignjena nad morjem in je ena najvišjih točk Malte s čudovito panoramo na Sredozemsko morje in mogočne skalnate klife. Sledi vožnja v hotel, večerja, prosto, nočitev.

 1. dan: MALTA – ZAGREB, 13. 10. 2023, petek

Da še teh nekaj uric, ki jih preživimo na Malti, dodobra izkoristimo, se po zgodnjem zajtrku odpravimo v zaliv Popeye Village. Odpre se nam prizor zaliva celotne makete snemanja filma Popaj in Oliva. Nekaj prostega časa, potem pa že odhitimo proti letališču. Predvideni let proti Zagrebu je ob 13.00.

Če se bomo odločili za organiziran prevoz z avtobusom prvi dan do letališča Zagreb, bo organiziran tudi avtobusni prevoz iz Zagreba nazaj.

CENA:

 • aranžma 635,00 eur za člane zbornice, 660,00 eur za ostale potnike

(cena je fiksna in ni odvisna od števila prijav)

         +  organiziran avtobusni prevoz do letališča Zagreb in nazaj

(cena bo odvisna od števila udeležencev)

Sofinanciranje za člane OOZ Metlika: po programu dela za leto 2023 bo zbornica članom s plačano članarino sofinancirala 25 eur. Boniteto lahko koristi lastnik ali uradni zastopnik firme in ni prenosljiva na ostale družinske člane.

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz Zagreb – Malta – Zagreb,
 • letališko in varnostno pristojbino,
 • 1 x kabinski kovček 10 kg (max 55 x 40 x 20 cm),
 • avtobusni prevoz iz letališča do hotela in nazaj,
 • 3 x polpenzion v hotelu 4*,
 • oglede in izlete po programu,
 • vstopnine: katedrala St. John, tempelj Hagar Quim, katedrala – SPB katakombe,
 • vožnjo z ladjico do Blue Grotte,
 • vodenje izleta z vodnikom,
 • slovenski predstavnik za čas potovanja,
 • organizacijo in DDV.

 DOPLAČILA:

 • avtobusni prevoz Črnomelj – Metlika – Zagreb in nazaj: cena bo odvisna od števila prijavljenih oseb
 • enoposteljna soba 120,00 eur,
 • oddana prtljaga do 20 kg = 100,00 eur po osebi,
 • RIZIKO ODPOVEDI = 37,00 eur po osebi (v primeru bolezni udeleženca, smrti ožjih družinskih članov, vojaškega vpoklica) in se plača ob plačilu akontacije.

Brezplačna odpoved aranžmaja mora biti izvedena do 24 ur pred odhodom s priloženim dokazilom na mail robert.sinkovec@relax.si V primeru odpovedi na podlagi uveljavljanja rizika odpovedi, vam TA Relax zagotavlja vrnitev celotnega vplačanega zneska na TRR najkasneje v roku 15 dni od odpovedi potovanja. Več podrobnosti o garanciji lahko preberete v Relaxovih splošnih pogojih.

PRIJAVE:

Prijave sprejemamo do zasedbe prostih zakupljenih mest na letalu v pisarni OOZ Metlika, tel. 07 30 58 142, e-naslov: jozica.bajuk@ozs.si.

Ob prijavi:

 1. Plačate 1. obrok v višini 100,00 eur po osebi
 2. Odločite se glede skupnega prevoza do letališča Zagreb in nazaj
 3. Odločite se glede plačila rizika odpovedi

Dokončno plačilo bo treba izvesti pred izletom na podlagi računa, ki ga bo izstavila TA Relax d.d. PE Novo mesto.

Pomembno obvestilo:

V programu je naveden predvideni let letala. Točno uro odhodov in zborno mesto ter ure leta bomo prijavljene obvestili naknadno, od 7 – 5 dni pred odhodom na mail.

Lepo vabljeni!

Prejšnji prispevek
Meet4Business AGRA 2023
Naslednji prispevek
Predstavitev aktualnih priložnosti za podjetnike

ARHIV NOVIC

IZBERI LETO / MESEC

KONTAKT

OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA
ZBORNICA METLIKA

Partizanski trg 5
8330 Metlika

040 672 160

+386 7 305 81 42