Koronavirus – spremembe ukrepov od 5. 3. 2022

V Uradnem listu RS, št. 29/2022 je bil dne 4. marca 2022 objavljen med drugim Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki začne veljati 5. marca 2022.

Omenjena sprememba odloka ne prinaša nobenih poglavitnih novosti za opravljanje gospodarske dejavnosti.

Z vidika izpolnjevanja pogoja PCT je pomembna novost ta, da se po novem kot podlaga za izdajo EU Covid potrdila, s katerim se dokazuje prebolevnost kot del pogoja PCT, šteje tudi pozitiven rezultat testa HAG (prej samo pozitiven rezultat testa PCR), ki je bil izveden po 30. januarju 2022.

Glede ukrepa uporabe zaščitnih mask sprememb pri izvajanju dejavnosti ni. Tako še naprej velja, da so maske v zaprtih javnih prostorih obvezne (z izjemami, kot so otroci do dopolnjenega 6. leta, osebe, ki zaradi psihofizičnih omejitev ne morejo nositi mask itn.). Zaprt javni kraj oziroma prostor je javni prostor, ki ga pokriva streha in ima zaprto več kot polovico površine pripadajočih sten oziroma stranic (ne glede na vrsto uporabljenega materiala), ne glede na to, ali je objekt stalen ali začasen, pri tem pa okna in vrata štejejo kot del zaprte površine. Kot zaprt javni kraj oziroma prostor se štejejo tudi vse oblike javnega potniškega prometa in žičniške naprave za prevoz oseb v zaprtih kabinah.

Vir: Svetovalni center OZS

Prejšnji prispevek
Webinar Davčni obračun za leto 2021 uspešno izveden
Naslednji prispevek
Spremembe Zakona o dohodnini (ZDoh-2Z)

ARHIV NOVIC

IZBERI LETO / MESEC

KONTAKT

OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA
ZBORNICA METLIKA

Partizanski trg 5
8330 Metlika

040 672 160

+386 7 305 81 42