OBRTNA POT – učence je navdušil robot Vinko

V sredo, 29. novembra, smo v Območni obrtno-podjetniški zbornici Metlika že drugo sezono pričeli s projektom OBRTNA POT, v okviru katerega učenci 8. in 9. razredov osnovnih šol spoznavajo predvsem deficitarne obrtne poklice. Pri tem z veseljem sodelujejo tudi lokalni obrtniki in podjetniki, ki učence sprejmejo v svoje obratovalnice, tako da ti poklice spoznajo v realnem delovnem okolju.

Tudi letos smo veseli zelo velikega zanimanja učencev iz osnovnih šol Metlika in Podzemelj.

Prvi dogodek je bil obisk podjetja Špica d.o.o. v Metliki, kjer so spoznali poklic MEHATRONIK OPERATER. V prostorih računovodskega servisa je dejavnosti podjetja najprej predstavila direktorica Tatjana Adlešič, nato pa so z vodjo poslovne enote CNC obdelava kovin Mihom Adlešičem odšli še v proizvodne prostore.

Z zanimanjem so sledili njegovi razlagi o materialih in njihovi različni uporabnosti, spoznali so veliko različnih strojev, orodij in postopkov izdelave, preizkusili so se v merjenju z laserjem, najbolj pa jih je navdušil robot Vinko. Na koncu so si ogledali in v roke prijeli široko paleto izdelkov podjetja, spoznali njihovo uporabnost in ugotovili, da večino mnogokrat v vsakdanji uporabi skoraj ne opazimo.

Učenci so povedali, da jim je bila predstavitev poklica mehatronik operater v podjetju Špica d.o.o. zanimiva in poučna izkušnja in nekateri so izrazili željo, da bi v takšnem poklicu in podjetju želeli delati.

Veseli smo tako pozitivnih odzivov, zato bomo s predstavitvami obrtnih poklicev nadaljevali.

Prejšnji prispevek
Gostinci so bili na srečanju v Novi Gorici
Naslednji prispevek
OBRTNA POT – učenci so spoznali še poklic AVTOSERVISER

ARHIV NOVIC

IZBERI LETO / MESEC

KONTAKT

OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA
ZBORNICA METLIKA

Partizanski trg 5
8330 Metlika

040 672 160

+386 7 305 81 42