Vabilo na sprehod skozi NP Krka, 1-dnevni izlet

Vabilo na sprehod skozi NP Krka – 1-dnevni izlet

Območna obrtno-podjetniška zbornica Metlika organizira za člane, njihove ožje družinske člane in upokojene obrtnike avtobusni izlet po programu

 Sprehod skozi NP KRKA in doživetje Dalmacije v Pakovem selu – 1 dan

DATUM: sobota, 1. 6. 2024

odhod predvidoma ob 6. uri iz nove AP Metlika (točno uro odhoda bomo sporočili vsaj 5 dni pred odhodom)

Organizator: Relax turizem d.d., PE Novo mesto

PROGRAM POTOVANJA:

Odhod avtobusa iz nove avtobusne postaje Metlika. Pot bomo nadaljevali do mejnega prehoda Metlika in nato po avtocesti do Šibenika.

Samo nekaj kilometrov severovzhodno od Šibenika se razprostira področje Narodnega parka Krka. Reko Krko poznamo po velikem številu jezer in slapov. Od leta 1985 je to Narodni park Krka. Na svoji poti do morja se Krka preko sedmih prelepih slapov spusti za 224 m. Najmogočnejši slap Skradinski buk ima dnevni pretok tudi do 565 m3  v sekundi. Sprehajamo se prav v bližini in občudujemo to moč in lepoto narave, obdano z zelenjem in oglašanjem ptic, žab in vršanjem vetriča med drevjem, lahko se seznanimo še z arheološkimi najdbami, etnološko zapuščino, se navdušimo nad izkoriščanjem vodne moči v prvih elektrarnah v Evropi, opazujemo redke in zaščitene živali, predvsem pa se sprostimo v prelepem okolju, ki ga je tako darežljivo ustvarila narava.

Po užitju vseh teh lepot parka se bomo podali proti Pakovem selu, kjer se bomo v Etnolandu Dalmati vrnili nekaj stoletij nazaj. V tem hrvaškem etno parku, odprtem leta 2007, domačini za turiste oživijo dalmatinsko zgodovino, kulturo in običaje, vse skupaj pa popestrijo še z zabavnim in interaktivnim druženjem z gosti. V Etnolandu Dalmati, kjer s srcem ustvarjajo trajne in zabavne spomine na Dalmacijo, nikoli ne zmanjka niti domačega, lokalnega vina in številnih dobrot iz pristne dalmatinske kuhinje.

Polni novih vtisov ter doživetja dalmatinske hrane in vina se bomo podali proti domu, kamor bomo s krajšimi postanki prispeli v nočnih urah.

CENA:

  • 126,00 eur, za člane zbornice = 101,00 eur (pri številu 35 – 45 oseb)
  • 146,00 eur, za člane zbornice = 121,00 eur (pri številu 25 – 35 oseb)

Sofinanciranje za člane OOZ Metlika: po programu dela za leto 2024 bo zbornica članom s plačano članarino sofinancirala 25 EUR. Boniteto lahko koristi lastnik ali uradni zastopnik firme in ni prenosljiva na ostale družinske člane.

CENA VKLJUČUJE:  

– prevoz s turističnim avtobusom,

– vstopnino v NP Krka s skupinskim ogledom,

– voden ogled etno parka Dalmati (sprehod skozi način življenja Dalmatincev),

– degustacijo dalmatinskega vina in pršuta,

– kosilo izpod peke (pijača za doplačilo),

– cestnine in parkirnine,

– vodenje in organizacijo izleta.

RIZIKO ODPOVEDI: 10 eur na osebo in se plača ob plačilu akontacije.

ŠE TO:  Izlet zahteva nekaj hoje. Priporočamo športno obutev, toplo obleko in vetrovko v primeru dežja ali vetra. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa v primeru višje sile.

PRIJAVE:

Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest v avtobusu, najpozneje pa do četrtka, 16. 5. 2024, v pisarni OOZ Metlika, tel. 07 30 58 142, e-naslov: jozica.bajuk@ozs.si. Na izlet se lahko prijavijo samo polnoletne osebe.

PLAČILO: ob prijavi se plača akontacija v višini 50 eur + riziko odpovedi (po želji), dokončno plačilo pa bo pred odhodom na podlagi računa, ki ga bo izstavil Relax turizem d.d.

Prejšnji prispevek
Sejem zaposlitvenih priložnosti

ARHIV NOVIC

IZBERI LETO / MESEC

KONTAKT

OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA
ZBORNICA METLIKA

Partizanski trg 5
8330 Metlika

040 672 160

+386 7 305 81 42