Metliški obrtniki so bili na Malti

Na OOZ Metlika smo sredi oktobra pripravili 4 dnevni izlet na sončni otok Malta, ki je uvrščen za Unescov seznam svetovne dediščine in turiste privablja tudi s svojo pestro 7000 letno zgodovino.

V zelo lepem številu so se odzvali aktivni in upokojeni obrtniki, ki so se na pot odpravili v torek, 10. oktobra. Iz zagrebškega letališča smo poleteli do Vallette, znamenite in očarljive prestolnice Malte. Sprehodili smo se po pisanih ozkih uličicah do katedrale sv. Janeza, ki velja za eno najbolj razkošnih cerkva v Evropi. Dan smo zaključili v lepem hotelu ob obali, kjer so nas z odlično hrano in udobjem razvajali vse dni potovanja.

Naslednji dan smo se z avtobusom  odpravili na južni del otoka. Najprej smo si ogledali prvo naselbino na Malti, megalitski tempelj Hagar Quima, ki je starejši od piramid v Egiptu. Nato smo se zapeljali do ribiške vasice Marsaxlokk, kjer smo v prelepem sončnem dnevu uživali v sprehodu po promenadi, obiskali tržnico in občudovali tradicionalne malteške čolne »lazu«. Popoldne nam je vreme omogočilo še prevoz z ladjico do znamenite modre jame Blue Grotto, kjer smo si sprostili oči v čudovitih barvah kristalno čistega morja.

Tretji dan smo raziskovali osrednji del otoka. Preteklost smo spoznavali z ogledi znamenitosti mestec Mosta, Rabat in Mdine, stare prestolnice Malte. Lokalna vodnica nam je poleg zgodovine slikovito predstavila še vsakdanje življenje in hiter razvoj države, še zlasti po vstopu v EU. Veliko pozornosti namenjajo tudi ohranjanju tradicije. O tem smo se lahko prepričali z obiskom vasice z vrsto steklarskih, mizarskih in keramičnih delavnic, kjer je obenem mogoče videti mojstre pri delu in kupiti njihove izdelke.

Za zaključek smo se odpravili še v zaliv Popeye Village, kjer se nam je odprl prizor celotne makete snemanja filma Popaj in Oliva, ki je ohranjen kot dobro obiskan zabaviščni park za otroke.

Udeleženci so povedali, da je bilo potovanje na otok Malta odlična izbira, saj so videli veliko zanimivega, predvsem pa so si spočili od vsakodnevnega stresa, vreme je bilo naklonjeno tudi za kopanje v morju ali v hotelskih bazenih, mnogim je bil nova preizkušnja še polet z letalom.

Zadovoljni in lepo razpoloženi smo ugotavljali, da tovrstna druženja še kako potrebujemo, zato bo zbornica za svoje člane izlet pripravila tudi drugo leto.

Prejšnji prispevek
Predstavitev aktualnih priložnosti za podjetnike
Naslednji prispevek
Poslušali smo predavanje o novostih pri kadrovskih evidencah

ARHIV NOVIC

IZBERI LETO / MESEC

KONTAKT

OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA
ZBORNICA METLIKA

Partizanski trg 5
8330 Metlika

040 672 160

+386 7 305 81 42