Obrtna pot – KUHAR, NATAKAR v družbi vrhunskega kuharja

V OOZ Metlika nadaljujemo s projektom OBRTNA POT.

V petek, 17. decembra, smo bili pri v Hotelu Bela krajina v Metliki. Dve skupini učencev iz OŠ Metlika sta spoznali zanimive poklice v gostinstvu in turizmu: KUHAR, NATAKAR in GASTRONOMSKO-TURISTIČNI TEHNIK.

Matjaž in Petra Pešelj iz podjetja GTM d.o.o. Metlika sta pripravila še posebno presenečenje. Na srečanje sta povabila vrhunskega kuharja Tomaža Vozlja, predsednika Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, kar je bila za dogodek še posebna dodana vrednost.

Poklici so bili predstavljeni predvsem praktično, saj so učenci ves čas sodelovali. Pričeli so s pripravo pogrinjka, jedilnega pribora, spanirali so meso, spoznali profesionalno pečico in na koncu pojedli, kar so pripravili. Sprejeli so tudi gosta na recepciji in ga vnesli v aplikacijo. Za zaključek obiska so poskusili še skuhati kavo na kavnem avtomatu.

Dogajanja so se kar vrstila, predvideni čas je bil spet prekratek.

Organizatorji smo bili neizmerno veseli neskončnih vprašanj, še posebno za vrhunskega kuharja, ki je na zanimiv in razumljiv način razkril marsikatero skrivnost.

Videti je bilo, da so učenci zaznali zanimivost in kreativnost gostinskih poklicev. Upamo, da je bil med njimi tudi kak bodoči kuhar in natakar.

Prejšnji prispevek
Obrtna pot – bili smo pri MIZARJU
Naslednji prispevek
Tudi iz OŠ Podzemelj so spoznali gostinske poklice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
You need to agree with the terms to proceed