Zbor članov z lepo udeležbo

Obrtniki in podjetniki, člani Obrtno-podjetniške zbornice Metlika, so se po treh letih (zadnji dve leti srečanja zaradi korona razmer ni bilo) spet srečali v živo. Letnega zbora, ki je bil 8. aprila, se je udeležil tudi metliški župan Darko Zevnik.

Predsednica mag. Tatjana Adlešič je povzela aktivnosti zbornice v štirih letih njenega mandata. Poudarila je zgodovinsko pomembno in vzorno vlogo, ki jo je obrtna zbornica odigrala v času korona epidemije. S svojimi predlogi in aktivnostmi je namreč odločilno prispevala k temu, da so podjetniki pridobili številne državne pomoči, tako zase kot za svoje zaposlene. Člani so zelo cenili hitre in predvsem točne informacije, ki smo jih večkrat pošiljali tudi v soboto popoldne ali na praznični dan, pač takoj, ko so bile novosti uradno objavljene. Pozabiti ne gre še na aktivnosti glede zaščitnih mask, ki smo jih na obrtnih zbornicah delili dvakrat in to v času, ko je bila epidemija na vrhuncu in so bili praktično vsi za stranke zaprti.

Izpostavila je še dobro sodelovanje z Občino Metlika in odlično obiskano novo spletno stran zbornice ter povabila člane, da jo še bolj izkoristijo tudi za svojo promocijo.

Zagotavljanje informacij, nasvetov in strokovnega znanja še naprej ostajajo bistvene naloge in glavna aktivnost metliške zbornice. S spretno organizacijo smo, kljub omejitvam, lani izvedli kar 20 enodnevnih dogodkov in srečanj. Vsi so bili za člane brezplačni in zabeležili smo lepo število 224 udeležencev.

Vsako leto se nam pridruži mnogo več novih članov, kot je izstopov. Podatek, da je OOZ Metlika 2. najbolj uspešna po ohranitvi članstva v primerjavi z letom 2013, ko je bilo to še obvezno, vsem daje dodatnega vetra v hrbet in nas spodbuja za naprej.

Na srečanju je bilo podeljenih 38 priznanj članom za 10, 20, 30 in 40 let opravljanja dejavnosti, tudi tistim, ki so jubilej praznovali v minulih dveh letih.

V sodelovanju z domačimi obrtniki in podjetniki ter z OŠ Metlika in Podzemelj je zbornica uspešno izvedla še promocije deficitarnih obrtnih poklicev v okviru projekta OBRTNA POT. Po odličnem odzivu je 10 skupin učencev spoznalo 5 poklicev. Posebna priznanja ambasador poklica so prejeli: Andrej Kavčič za poklic slaščičar, Andrej Kramarič za poklic mizar, Matjaž in Petra Pešelj za poklica kuhar in natakar, Frank Bezek za poklic avtoserviser in Miha Adlešič za poklic mehatronik operater.

V sklopu zbora so bile izvedene tudi tajne volitve poslancev v Skupščino OOZ Metlika za mandatno obdobje 2022 – 2026.

Prejšnji prispevek
Ukinitev obveznosti nošenja mask
Naslednji prispevek
V Metliki imamo novega predsednika zbornice

ARHIV NOVIC

IZBERI LETO / MESEC

KONTAKT

OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA
ZBORNICA METLIKA

Partizanski trg 5
8330 Metlika

040 672 160

+386 7 305 81 42